Възстановяване на ретро автомобили

Възстановяване на ретро автомобили
  • 01 октомври, 2016 ★ 00:05ч
  • Мототехника БГ
  • Видяно 3098 пъти
  • 3 коментара
Възстановяването на ретро автомобил не е за всеки майстор и със сигурност става дума за ...изкуство.
Дълъг и сложен процес с резултат - висша естетическа наслада сравнима с усещането, че се намираш в луксозен музей с великолепни картини.

  3.9 от 39 гласа

Имате възможност да оцените тази статия!

Нека кажем - възстановяването на стари (ретро) автомобили е трудоемка дейност!
Освен това за да възстановяваш автомобила, който си виждал във филмите от 50-те, 60-те, 70-те години трябва наистина да си фен, или по-точно казано на български - мераклия.
И няма как да е иначе при положение, че е неизбежно сблъскването с почти нерешими и изискващи неопределено време проблеми.

Всички сме виждали изоставени и потънали във времето автомобили, които неизбежно оставят впечатление за непоправимо загубени. Дори силна фантазия не стига да си представиш, че някакви корозирали и изкривени останки могат да придобият някакъв вид. Още повече, че дори непредубедения шофьор си дава сметка, че части няма и в огромна част от случаите е невъзможно да се пригоди каквото и да е от нови автомобили.

Март

3 Коментара

 Иво каза: 
  17 февруари, 2017, 15 ★ 20ч

Не, разбира се нямам впредвид конкретно нея а това, че според мен труда е много голям ако трябва да се възстанови возило което е било десетилетия изоставено някъде. Впрочем би било интересно тук да бъдат предтавени МАЙСТОРИ (с главни букви определено) които правят невъзможоното за да се възстанови един ретро автомобил до степен при която радва хората по паради!

 Константин каза: 
  12 февруари, 2017, 00 ★ 52ч

Защо реши, че ВОЛГА-та е била изоставена ? Имах възможност да контактувам с автомобили от завода ГАЗ много преди да се появят на поточната линия. Има много автомобили съхранявани по гаражи и забравени във времето.

 Иво каза: 
  25 септември, 2016, 23 ★ 08ч

Бях на парада на ретро автомобили в Поморие и имаше великолепни екземпляри! Супер силно впечатление ми направи някакъв Jaguar кабрио и не се шегувам ...Волга ...хахахах.
Обаче чудя се колко ли време трябва за да се приведе в такъв вид един изоставен автомобил, каквато положително е била Волгата.
Препоръчвам на всички да посещават такива мероприятия, защото често има брутално добри попадения.

Добавете коментар

(*)
(*)
(*)

Акумулатори


Автоаксесоари


Багажници и тегличи


Електроника и мултимедия


Автокозметика


Автохимия


Масла


Добавки


Измиване и почистване на стъкла


Стелки за кола


Течности


Крушки


Летни гуми


Зимни гуми

Добавихте продукт!

Можете да продължите пазаруването си или да направите поръчка
Общата сума до тук е:  лв

Продължавам
Завърши поръчка