Lada се завръщат в Куба в осъвременена версия

Lada се завръщат в Куба в осъвременена версия
Куба закупи 300 броя автомобили с марка Lada, които през май месец ще пристигнат на острова. По-голямата част от тях ще са предназначени за използване в туристическия сектор, като коли под наем, както и от таксиметрови компании.

  4.2 от 68 гласа

Имате възможност да оцените тази статия!

След дванадесет години пауза в търговията, най-големият руски автомобилен производител АвтоВАЗ прави стъпки за възстановяване на износа към Куба на коли от легендарната марка Lada. Началото се поставя с пробна доставка на 300 превозни средства, които през май месец ще са вече на острова. Планира се постепенно обемът да се  увеличи до 30 хиляди автомобила.

Съобщението бе направено от президента на АвтоВАЗ Никола Мор:  "За последно сме продавали нови автомобили в Куба преди 12 години. Сега целта е да намерим удачен начин да се върнем на този пазар", посочва още той.

На изнесена по-рано през годината презентация в Хавана пред кубинските транспортни компании, стана ясно, че интересът им е насочен към два модела - Vesta и Largus. Именно такива влизат в тази първа пробна партида от 300 коли. Куба внася годишно около 3000 нови автомобила, повечето от които се предназначени за сектора на туризма, коли под наем и фирми за таксиметрови услуги. За това се очаква новите руски коли също да попаднат в тяхното полезрение.

Април

Lada се завръщат в Куба в осъвременена версия II
"Всяка година с наплива на туристите, Куба се нуждае от нови автомобили и Lada може да заеме своето място в пространството на този разрастващ се пазар", заявява Марат Габитов, търговски директор на „Ивекта“ - дистрибутор на АвтоВАЗ за Куба, който ще отговаря и за услугите по поддръжка и гаранция на Lada на острова. Средната цена на Lada Largus в Русия е около $ 10 000, а цената на Lada Vesta е $ 11 000. Макар и да не се очакват големи продажби за лична употреба сред местните жители на острова, предвид нивото на доходите, автомобилите са изгодни за фирмите, които намират възрвъщаемост.

АвтоВАЗ възнамерява до 2025 г. да пусне на руския пазар 8 съвсем нови модела автомобили. Според шефа на компанията Никола Мор, два от тези нови модели ще бъдат факт през следващите две години. После до 2022 г. ще се появят следващите три нови, като междувременно ще има подобрения във външния дизайн на един от досегашните. И още три съвсем нови модели ще бъдат конструирани след това, в рамките на предвидения срок.

5 Коментара

 Trezor7 каза: 
  22 април, 2017, 01 ★ 17ч

На 27-ми май ще има парад на ретро коли пред "Александър Невски"

 Megi каза: 
  20 април, 2017, 18 ★ 06ч

Там с ретро колите е голяма красота, Куба си е известна с тях. По-добре да не развалят атмосферата.

 Dexter каза: 
  15 април, 2017, 00 ★ 38ч

Лада RAVEN е мега готина. Много по-добра от Ламборджини даже. Руснаците пак настъпват здраво в автомобилостроенето. У нас още съществуват предразсъдъци от миналото, но истината е, че колите им са добри. А и цените са изгодни.

 Стефан каза: 
  13 април, 2017, 02 ★ 09ч

хм, това е ...интересно! Сега проверих Гугъл наистина не казва, че има някакъв автомобилен туризъм в Куба. Странно е, защото и аз мисля, че би било доста интересно. Лошото за нас е разстоянието до там и това вероято означава, че малко ще отидат но наистина е необяснимо защо няма такава практика там. А за жигулите - сетих се нещо! Имаше някаква формулировка за жигулата - ЗАПАЗЕНА ЖИГУЛА, винаги ме е развеселявало това - като се кажеже запазена жигула и се очакваше някакво почитание или не знам как да го определя.

 Стоян каза: 
  13 април, 2017, 00 ★ 11ч

Куба трябва да започнат да развиват и автомобилен туризъм. С всички тези реликви, които се събират там, си е истински рай за окото. АвтоВаз да върнат на пазара и Жигули. Като танкове здрави бяха! За наште дупки, в България не 300, ами ами 300 хиляди от раз биха продали!

Добавете коментар

(*)
(*)
(*)

Акумулатори


Автоаксесоари


Багажници и тегличи


Електроника и мултимедия


Автокозметика


Автохимия


Масла


Добавки


Измиване и почистване на стъкла


Стелки за кола


Течности


Крушки


Летни гуми


Зимни гуми

Добавихте продукт!

Можете да продължите пазаруването си или да направите поръчка
Общата сума до тук е:  лв

Продължавам
Завърши поръчка