Ferrari Land - адреналин и забавления с коли

Ferrari Land - адреналин и забавления с коли
Ferrari изживяване в над 70.000 m2, изпълнени с емоции, много адреналин, забавления и игри с коли за цялото семейство – това предлага тематичният атракционен парк, който отвори врати в Испания през април и е единствен по рода си в Европа.

  4.5 от 93 гласа

Имате възможност да оцените тази статия!

Ако сте почитатели на екстремните забавления, обичате бързите скорости, обожавате състезателните автомобили и планирате почивка извън България или разходка до Испания, има едно място, което не бихте искали да пропуснете.

Ferrari Land ("Ферари Ленд") се намира на стотина километра от Барселона и е част от най-посещавания испански развлекателен комплекс Port Aventura World, който обединява три увеселителни тематични парка, голф игрища, конгресен център, плаж, хотели и се намира на крайбрежието, в сърцето на Коста Дорада. 

Увеселителният парк, посветен на една от най-емблематичните марки коли, предлага истинско приключение! Представлява интерактивно и реалистично "пътуване" из сбъднатата мечта на техния създател Енцо Ферари. Чрез много забавления и игри с коли, не само се опознава историята, но и наистина може да се изживее еуфорията и адреналина от света на Ferrari. Това е вторият парк на марката, след построения в Дубай, но първи и единствен в Европа. За да се постигне атмосферата от Маранело (мястото, където се намират централата на компанията, на състезателния отбор от Формула 1, музеят и частната писта "Фиорано" на Ferrari) е създаден мащабен проект, в който са вложени 100 милиона евро, много модерни технологии и две години работа по изграждането.

Ferrari Land предлага 11 вълнуващи атракциона за големи и за малки, които олицетворяват душата на "il cavallino rampante" (буйнoто конче) и отразяват характера на неговия създател - заложил иновацията, скоростта, емоцията, красотата и силните усещания в основата на всичко, което носи това име.    

Ето накратко какво представляват:

Април

Ferrari Land - адреналин и забавления с коли II
Ferrari Land Gallery запознава по интерактивен начин с историята на много от автомобилите през годините и също така, показва на живо експонати на три от легендарните модели.

В сградата наFerrari Land Experience пък се намират два изключително впечатляващи симулатора с обгръщащ звук, огромни кино екрани, реалистични образи и много движение: Flying Dreams пресъздава околосветско пътуване с Ferrari из улиците на популярни градове, а Racing Legend високоскоростно състезание на писта с GT болиди. 

Pole Position Challenge
е мястото, където може собственоръчно да изпитате какво е да се управляват истински състезателни симулатори. Те са почти сто процентови дубликати на използваните от професионалните пилоти от Формула 1. Има общо шест симулатора за възрастни и два за деца, с които достоверно може да се влезне в ролята на пилот и да се усети емоцията от звука на мотора, от натискането на газта и адреналина от надпреварата. Точно както протичат едни истински тренировки.

Junior Championship
e друг вид симулатор, с много завои и забавление. Всичко е като в игра с коли, а навигатор може да бъде всеки член от семейството.

В Pit Stop Record пък можете да се превърнете в механик от бокса по време на състезание, когато трябва да погледнете мотора, да смените гуми, да долеете масло, да се уверите, че системите са наред и да допринесете за доброто класиране на отбора на Ferrari.

Maranello Grand Race
е забавна писта с половин километрово трасе, на което цялото семейство може да се състезава помежду си, управлявайки реплики на митичния 488 Spider

Близо до пистата се намират две 55 метрови кули - Thrill Towers, наподобяващи гигантски двигателни бутала. Те са за любителите на екстремното и предлагат два вида свободно падане.

Атракционът звезда
в парка обаче е вертикалният ускорител Red Force, които вдига адреналина още при вида си. Той е за истински смелчаци! Това е най-високото и най-бързо влакче в Европа. Red Force, ускорява от 0 до 180 км/ч. само за 5 секунди и достига до 112 метра височина! Трасето му е с дължина от 880 метра.

Тази детайлна възстановка на стила на Ferrari включва и допълнителни съоръжения. Детски кът, площадки с тематични катерушки, ресторанти с италианска кухня, магазинчета, анимация, акробатично шоу и разнообразни спектакли из комплекса. Също така, зони за релакс и зони за разходка на фона на реплики на италиански културни забележителности, като Миланската "Ла Скала", Колизеумът в Рим, камбанарията на катедралата "Сан Марко" и Двореца на дожите във Венеция, домът на Енцо Ферари, като по улиците не липсват и красиви спортни коли.

Ferrari Land
е място, където могат да се изживеят неща, които само пилот от Формула 1 усеща и забавлението да бъде споделено от цялото семейство!

***
Практична информация за посещение на Ferrari Land
Port Aventura World предлага различни видове билети. Имайте предвид, че билетите за Ferrari Land са винаги комбинирани, с право на посещение и на увеселителния парк PortAventura. За това е хубаво да прецените кой вид билет ще е най-подходящ за Вас, според дните, които планирате да прекарате там.  Билетите са целодневни за 1,2,3 и 4 дни. Билетите за 1, 2 и 3 дни дават право да се посещават два парка: Ferrari Land и PortAventura. През лятото има и втори вид билети за 3 и за 4 дни, които дават право да се посещават три парка:  Ferrari Land , PortAventura и Caribe Aquatic. Редовната тарифа важи за посетители от 11 до 59 год, а намалената за деца от 4 до 10 год. и възрастни над 60 год. (купуват се онлайн или на място). Отделно има преференциална цена за хора със степен на увреждания (купуват се само на място). 
В рамките на Ferrari Land има двата атракциона, които не са включени в неограниченото ползване на целодневните билети и имат допълнителна такса при ползване. Това са Pole Position Challenge и Pit Stop Record.

2 Коментара

 Ivan каза: 
  16 май, 2017, 01 ★ 45ч

Bil sym v Disneyland i e interesno. No e poveche za detsa. Lqtoto sigurno shte hodq v Barcelona, moje da ida i do tam znachi. Jalko che v Bulgaria nqmame takiva mesta. Imahme Sofialand, no beshe typo.

 xxx каза: 
  15 май, 2017, 15 ★ 56ч

Ехаааа! Дисниленд определено ще отстъпи пред Ферарилен !

Добавете коментар

(*)
(*)
(*)

Акумулатори


Автоаксесоари


Багажници и тегличи


Електроника и мултимедия


Автокозметика


Автохимия


Масла


Добавки


Измиване и почистване на стъкла


Стелки за кола


Течности


Крушки


Летни гуми


Зимни гуми

Добавихте продукт!

Можете да продължите пазаруването си или да направите поръчка
Общата сума до тук е:  лв

Продължавам
Завърши поръчка