Електромобил Skoda Vision E - кола на бъдещето

Електромобил Skoda Vision E - кола на бъдещето
Чешката компания Skoda, част от Volkswagen Group, е подготвила своя първи 100% електрически прототип - електромобил Skoda Vision E, който ще представи на автосалона Auto Shanghai 2017 между 19 и 28 април. С него поставят начало на линия екологични модели, която планират да развиват и за напред.

 4.0 от 61 гласа

Имате възможност да оцените тази статия!

Електромобилът има футуристична концепция. Тя представя новия дизайнерски език на Шкода и линия, която смятат да разработват и в следващи модели коли на бъдещето. Според първоначално прессъобщение, сред най-забележителните особености в каросерията е концепцията задните врати да са с обратно отваряне, докато за предните посоката е традиционната и липсва Б-колона межу тях. Изчистени линии, LED светлини, елегантни фарове.  А малко преди изложението, разкриват и няколко скици от интериора, с които загатват в каква насока да са очакванията.

Обширно купе с 4 самостоятелни седалки , способни да се завъртат до 20 градуса във външна посока, с което се осигурява максимален комфорт и удобство при сядане, а после и при излизане от колата. Опростено и изчистено табло, без бутони, с един централен панел, снабден с високотехнологичен 12 инчов дисплей. Същевременно, пред всеки от четиримата пътници има самостоятелни тъч скрийн екрани, предлагащи различни опции, от които всеки сам може да избира каква информация да показват. Включително и развлекателни функции по време на път.

Сред куриозите, които от Skoda разкриват в прессъобщението е, че вратите разполагат със специално отделение за мобилни телефони, в което GSM батериите могат да се презареждат по време на път, благодарение на индукционна система. В същото време, всички опции, данни и информация от смартфона са достъпни за неговия собсвеник чрез екрана на пътническото му място.

Вътрешното осветление може да се програмира с до 10 различни тоналности,  с вградена конфигурация автомобилни крушки в тапицерията на седалките и под таблото на колата.

Благодарение на големи стъклоподобни повърхности (напомнящи за традициите на чехите в изкуството за отливане на кристали) интериорът на  Skoda Vision E е светъл и с усещане за простор. Но това не е само илюзия, тъй като това е и един от най-просторните автомобили от този тип. Проектираното по-голямото разстояние между осите (2,85 м.) осигурява повече пространство за пътниците на задните седалки.

Изгодно през Април

Електромобил Skoda Vision E - кола на бъдещето II
Skoda Vision E представлява SUV -купе с пет врати. Според информацията размерите му отговарят приблизително на: дължина 4,65 м., ширина 1,92 м. и височина 1,55 м. Притежава мощност от 225 kW ( 306 к.с.), осигурена от два електродвигателя. Бързо ускорение, интелигентно задвижване на четирите колела, максимална скорост от 180 км/ч . Снабден с акумулатор под формата на новоразработени литиево-йонни батерии и система за рекуперация на енергията, може да измине 500 км на ток с едно зареждане. Освен това, покрива Ниво 3 на автономност в управлението. Това означава, че разполага с технология, която му позволява да използва автопилот функция на магистрали, самостоятелно да се справя с трафика в града, да поддържа лента на движение, да завива, да изпреварва, да открива места за паркиране, да паркира и да потегля от тях. Но няма да може да се движи без присъствието на водач.

Моделът не се очаква да бъде в продажба преди компанията майка Volkswagen да е изкарала на пазара своя първи прототип от тази нова генерация автомобили, предвиден за 2020 г. Което означава, че няма да видим Skoda Vision E по улиците преди края на 2020 г. или началото на 2021 г. Но пък намеренията на Шкода са до 2025 г. марката да разполага с 4 електромобила.

3 Коментара

 Donn7 каза: 
  17 април, 2017, 14 ★ 23ч

Volkswagen I.D. е предвиден за 2020 и ще кара 600 киломентра с едно зареждане. А за 2025 предвиждат да имат и пълен автопилот, като при включването му, волана ще потъва в таблото и шофьора ще си щрака с пръсти.

 Pipito каза: 
  19 април, 2017, 00 ★ 26ч

Повечето марки вече са обявили, че ще вадят електромобили от ново поколение. Ама има да въздишаме докато и цените им станат по-масово подостъпни.

 Valp6 каза: 
  20 април, 2017, 03 ★ 17ч

Аз не мисля, че в България имат бъдеше автомобилите на ток, цените са непосилни.

Добавете коментар

(*)
(*)
(*)

Акумулатори


Автоаксесоари


Багажници и тегличи


Електроника и мултимедия


Автокозметика


Автохимия


Масла


Добавки


Измиване и почистване на стъкла


Стелки за кола


Течности


Крушки


Летни гуми


Зимни гуми